آزمون NEO
تست شخصیت شناسی نئو (NEO PI-R) نسخه پیشرفته – (فرم بلند)
تست نئو NEO نسخه پیشرفته آزمونی جامع و کامل برای ارزیابی شخصیت می باشد.
تست نئو چیست؟
تست نئو آزمون مشهور و جامع برای سنجش 5 عامل بزرگ شخصیت می باشد. هریک از این 5 صفت بزرگ شخصیتی شامل 6 جنبه دیگر هستند که باعث می شود این تست 30 ویژگی جزئی را نیز ارزیابی نماید. تست شخصیت شناسی نئو دارای فرم های کوتاه و بلند است.
کاربردهای تست نئو
تست شخصیت شناسی نئو را می توان پرکاربردترین آزمون روانشناسی به ویژه در مطالعات علمی دانست. مهمترین موارد استفاده این آزمون عبارتند از:
خودشناسی و افزایش توانمندی فردی
مشاوره شغلی و انتخاب حرفه مناسب
مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته مناسب
مشاوره ازدواج و مشکلات ارتباطی
غربال گری منابع انسانی در محیط های تجاری و صنعتی
پژوهش ها و مطالعات علمی
……..
ویژگی های تست نئو – (فرم بلند)
تست نئو آزمون مشهور و جامع برای سنجش 5 عامل بزرگ شخصیت می باشد. هریک از این 5 صفت بزرگ شخصیتی شامل 6 جنبه دیگر هستند که باعث می شود این تست 30 ویژگی جزئی را نیز ارزیابی نماید. تست شخصیت شناسی نئو دارای فرم های کوتاه و بلند است.
نسخه فرم بلند این آزمون کاربردهای زیادی در مشاوره، روانشناسی بالینی، روانپزشکی، پزشکی رفتاری، روانشناسی سلامت، مشاوره حرفه ای، روانشناسی صنعنتی و سازمانی و مدیریت دارد. 5 ویژگی اصلی این تست در زیر آمده است:
روان رنجوری (N)
افرادی که از روان رنجوری بالایی رنج میبرند، تمایل به تجربه اثرات منفی مانند ترس، غم، خجالت، خشم، گناه و انزجار دارند. افرادی که روان رنجوری پایینی دارند از نظر عاطفی پایدار هستند. معمولاً آرام، خونسرد و حتی ریلكس هستند و قادرند که با موقعیت های استرس زا بدون ناراحتی و لرزش مواجه شوند.
برون گرایی (E)
افرادی که میزان برونگرایی بالایی دارند، اجتماعی هستند. آنها مردم را دوست دارند و حضور در گروهها و اجتماعات بزرگ را ترجیح میدهند. افرادی که برونگرایی پایینی دارند، محتاط، مستقل و خوددار هستند. افراد درونگرا ترجیح میدهند که تنها باشند.
گشودگی به تجربه (O)
افرادی که تمایل بالایی به تجربه کردن دارند، دارای قوه تخیل فعال، حساسیت به زیبایی شناختی (دارای روحیه هنری)، توجه به احساسات درونی، ترجیح تنوع، کنجکاوی و قضاوت هستند. افرادی که در تمایل به تجربه نمره پایینی میگیرند، معمولاً در رفتارهایشان معمولی و در دیدگاه شان محافظهکار هستند.
سازش پذیری (A)
افرادی که توافق بالایی دارند اساسا نوع دوست هستند. آنها تمایل دارند با دیگران همدردی کنند و مشتاق کمک به آنها هستند و معتقدند که دیگران نیز به همان اندازه در عوض کمک کننده خواهند بود. افرادی که امتیاز کمتری بدست می آورند معمولا خود محور هستند، نسبت به نیات دیگران شک دارند و به جای همکاری، رقابتی هستند.
وجدانی بودن (C)
افرادی که وظیفه شناسی بالایی دارند، هدفمند، با اراده قوی و مصمم هستند. آنها معمولا در برنامه ریزی، سازماندهی و انجام وظایف مشارکت دارند. وظیفه شناسی بالا با پیشرفت تحصیلی و شغلی مرتبط است. امتیازآوران بالا دقیق، وقت شناس و قابل اعتماد هستند. افراد با امتیاز پایین در به کارگیری اصول اخلاقی کمتر دقیق هستند و در تلاش برای رسیدن به اهدافشان بی احتیاط می باشند